ほうれん草のナムル

30/09/2010

Spinach Namul


もやしやその他の野菜、山菜などを茹でて、ごま油や調味料で味付けした物の総称がナムルです。ビビンバの具も出来る、便利な常備菜。好みでにんにくのすりおろしを加えても良いでしょう。ごまは白ごま、金ごま、黒ごまなど好みのものをお使い下さい。粗く擦った方が風味が良く、野菜に絡みやすくなります

Serves 4

  • 1 pack (250g) spinach
  • 1.5 tbsp ground roasted sesame
  • 2 tsp roasted sesame oil
  • 1/2 tsp chinese soup stock paste or powder
  • salt & ground black peppercorns—少々
  1. Pierce 2~3 the package of spinach with skewer.
  2. Cook the spinach in a microwave for about 1 minute. Turn it over and cook for another 1 minute.
  3. Place the water in a large bowl and empty the spinach from the package. Change the water twice and squeeze the spinach. Cut into chunks.
  4. In a bowl mix well the roasted sesame, sesame oil, chinese soup stock and season with salt & ground black peppercorns.
  5. Dress with the spinach and adjust with salt. Serve it.

4人分

  • ほうれん草: spinach—250g(1袋)
  • すりごま: ground roasted sesame—大さじ1.5
  • ごま油: roasted sesame oil—小さじ2
  • 中華スープの素: chinese soup stock paste or powder—小さじ1/2(あれば)
  • 塩コショウ: salt & ground black peppercorns—少々
  1. ほうれん草は袋の裏表に数カ所竹串などで穴を空ける。電子レンジに袋ごと約1分かけ、裏返して、皿に1分加熱する。熱湯で茹でても構わない
  2. ボールに水を張り、中身をあける。水にさらして、水を2回程取り替えたら、手で水気をぎゅっと絞る。長ければ、食べやすい長さに切る
  3. ボールにごま油、中華スープの素、すりごま、と塩コショウ少々を入れ、混ぜ合わせる
  4. ほうれん草を加え、足りなければ塩で味を整えて、出来上がり

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