ひよこ豆の白和え風サラダ

25/07/2011

Mushed Chickpea Salad

今月の料理教室でひよこ豆を半分使います。きっと残り半分の使い道に困る事でしょう。なので、こんな簡単なレシピはどうかな、と。

ひよこ豆、ゴロゴロした食感が子供にウケが悪かったので(トマトときゅうり、セロリだけを寄って食べた)、ならば!と潰してみたら、まんまと騙されてくれました。

Serves 4

  • 120g (1/2) canned chick peas, drained and rinse with running water or hot water
  • 2 medium tomatoes, deseeded and cut into 1 cm cubes
  • 1/4 cucumber, deseeded and cut into 1 cm cubes
  • 1 celery stem, cut into 1 cm cubes
  • 2 tbsp extra virgin olive oil
  • 2 tsp freshly squeezed lemon juice
  • 1/2 tsp kelp powder, alternatively Japanese soup stock powder can be used
  • salt & ground black peppercorns
  1. Drain the chick peas and mush with a musher or rolling pin in a bowl.
  2. Dress with all ingredients in the bowl. Adjust with the salt and serve immediately.

4人分

  • ひよこ豆の缶詰: canned chick peas—120g(1/2缶)
  • トマト: medium tomatoes—2個
  • きゅうり: cucumber—1/4本
  • セロリ: celery—1本
  • エクストラバージンオリーブオイル: extra virgin olive oil—大さじ2
  • レモン汁: freshly squeezed lemon juice—小さじ2
  • こぶ茶: kelp powder*—小さじ1/2
  • 塩コショウ: salt & ground black peppercorns—少々

*なければ和風だしで代用して下さい

  1. ひよこ豆はざるに揚げて流水にさらすか、もしくは熱湯をかけて、臭みをとる
  2. 水気を切ってボールに入れ、すりこぎなどで潰す
  3. トマトときゅうりは種を取り除き、セロリとともに1cm程度の角切りにする
  4. 材料すべてをひよこ豆のボールに合わせて和えたら出来上がり

Copyright © 2009~ mizue20. All rights reserved. 無断複写・転用を固く禁ず
↓Pleased click the button. I’m participated in the ranking about England information. Many thanks. クリックしていただけると嬉しいです。どうもありがとう
にほんブログ村 海外生活ブログ イギリス情報へ

コメントを残す