グリーンピースとミントのスープ

14/12/2012

Garden Peas & Fresh Mint Soup

soup
ミントとグリーンピースの組み合わせはマッシュでもおなじみです。よくパブメシの付け合わせにありますよね。イギリスのグリーンピースは冷凍でも美味しいと思います。日本のものとは何かがなんだか違う。うんと食べやすいのです。

ベーコンを焼いた脂で揚げたバゲットをクルトン代わりにして、どうぞ。毎回惚れ惚れするくらい、色も美しいです。

Serves 4~6

  • 500g frozen green pea
  • 1/2 small onion, finely chopped
  • 1 clove garlic, crushed with a knife
  • 1 tbsp & 2 tbsp olive oil
  • 1 chicken soup cube
  • 1~2 sprigs fresh mint
  • 4~6 slices streaky rasher bacon
  • 4~6 slices baguette
  • salt & ground black peppercorns
  1. Heat the 1 tbsp oil in a heavy based pan over a low heat and add the crushed garlic. Cook for about 2~3 minutes and stir into the onion and saute for about 5 minuets until transparent.
  2. Pour the cube and 600ml hot water and add the peas. Bring to boil and simmer for about 5 minutes.
  3. Leave from the heat and add the mint leaves.
  4. Blend until it gets smooth texture and adjust with salt and pepper.
  5. Meanwhile, heat the 2 tbsp oil in a frying pan over a medium heat. Cook the bacon for about 7~8 minutes until they are crispy and golden brown. Drain with a kitchen pepper to remove any excess oil.
  6. In the same pan add the baguette. Cook for about 2~3 minutes until they are crispy and golden brown. Drain with a kitchen pepper to remove any excess oil.
  7. Heat up the soup and divide into each bowl. Top with the baguette and bacon. Sprinkle with pepper if you like. Serve immediately.

cook

4~6人分

  • 冷凍グリーンピース: frozen green pea—500g
  • タマネギ(小): small onion—1/2個
  • ガーリック: garlic—1片
  • オリーブオイル: olive oil—大さじ1+大さじ2
  • チキンスープの素: chicken soup cube—1個
  • フレッシュミント: fresh mint—1~2本
  • ベーコン: streaky rasher bacon—4〜6枚
  • バゲット: baguette—4~6枚
  • 塩コショウ: salt & ground black peppercorns—少々
  1. 鍋にオイルを弱火で熱し、包丁で叩き潰したガーリックを入れて2~3分炒める。良い香りがしてきたら、みじん切りにしたタマネギを入れて約5分、透明になる程度まで炒める
  2. スープの素と600mlのお湯、グリーンピースを加え、一煮立ちさせる。弱火にして約5分煮込む
  3. 火からおろし、ミントの葉を加える
  4. 滑らかになるまでブレンダーにかけ、塩加減を整える
  5. フライパンにオイル—大さじ2を入れて中火で熱し、ベーコンを広げて入れる。表裏を返し、カリカリになるまで7~8分焼いたら、キッチンペーパーなどの上に取って余分な脂を切っておく
  6. 同じフライパンにバゲットを入れ、両面をキツネ色になるまで焼く(約5分)
  7. ベーコンと同様キッチンペーパーなどの上に取って余分な脂を切っておく。滑らかになったスープを温め、上にバゲットとベーコン、好みでコショウを振って下さい

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