コールラビとベーコンのパスタ

29/05/2013

Kohlrabi & Bacon Pasta

pasta

レシピと言うほどでもないですが、最近ハマっているコールラビ。何にでも変身してくれるのであれこれ使い回しています。ベーコンやハム、パンチェッタなどのお肉少々とお野菜たっぷりのペペロンチーノ風なパスタは、我が家のランチの定番ですが、これも難無く馴染みました。サクサクとした食感が美味しいです。コールラビ2個使ってもいいかも〜。

Serves 2

  • 1 kohlrabi, peeled, quartered and sliced 5mm thickness
  • 100g bacon, sliced 5mm thickness
  • 1 clove of garlic, crushed
  • 1 tbsp olive oil
  • salt & pepper
  • chilli
  • 200g linguine
  1. Add the pasta to a large pan of boiling water. Start to cook for 12 minutes until al dente.
  2. Meanwhile, heat the oil and garlic in the frying pan over a low heat for about 2,3 minutes. Stir fry the bacon for about 5 minutes and add the kohlrabi and chilli if you like. Cook for another 5 minutes.
  3. Drain the pasta and stir into the frying pan. Season with salt and pepper. Serve immediately.

cook

2人分

  • コールラビ: kohlrabi—1個
  • ベーコン: bacon—100g
  • ガーリック: garlic—1片
  • オリーブオイル: olive oil—大さじ1
  • 塩コショウ: salt & pepper—少々
  • トウガラシ: chilli—お好みで少々
  • リングイネ(パスタ): linguine—200g
  1. コールラビは皮を剥き、1/4に、そのあと5mmにスライスする。ベーコンも5mm幅に切っておく
  2. 鍋にたっぷりのお湯を沸かし、パスタを茹で始める
  3. フライパンにオイルと包丁で叩き潰したガーリックを入れて弱火にかける。2、3分くらいして良い香りがしてきたら、ベーコンを加え約5分カリッとする程度まで炒める。コールラビとお好みでトウガラシを加え、5分程度火を通す
  4. パスタのお湯をよく切り、フライパンに加えて、和える。塩コショウで味を整えたら出来上がり。熱いうちにどうぞ。

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