コールラビとベーコンのパスタ
29/05/2013
Kohlrabi & Bacon Pasta
レシピと言うほどでもないですが、最近ハマっているコールラビ。何にでも変身してくれるのであれこれ使い回しています。ベーコンやハム、パンチェッタなどのお肉少々とお野菜たっぷりのペペロンチーノ風なパスタは、我が家のランチの定番ですが、これも難無く馴染みました。サクサクとした食感が美味しいです。コールラビ2個使ってもいいかも〜。
Serves 2
- 1 kohlrabi, peeled, quartered and sliced 5mm thickness
- 100g bacon, sliced 5mm thickness
- 1 clove of garlic, crushed
- 1 tbsp olive oil
- salt & pepper
- chilli
- 200g linguine
- Add the pasta to a large pan of boiling water. Start to cook for 12 minutes until al dente.
- Meanwhile, heat the oil and garlic in the frying pan over a low heat for about 2,3 minutes. Stir fry the bacon for about 5 minutes and add the kohlrabi and chilli if you like. Cook for another 5 minutes.
- Drain the pasta and stir into the frying pan. Season with salt and pepper. Serve immediately.
2人分
- コールラビ: kohlrabi—1個
- ベーコン: bacon—100g
- ガーリック: garlic—1片
- オリーブオイル: olive oil—大さじ1
- 塩コショウ: salt & pepper—少々
- トウガラシ: chilli—お好みで少々
- リングイネ(パスタ): linguine—200g
- コールラビは皮を剥き、1/4に、そのあと5mmにスライスする。ベーコンも5mm幅に切っておく
- 鍋にたっぷりのお湯を沸かし、パスタを茹で始める
- フライパンにオイルと包丁で叩き潰したガーリックを入れて弱火にかける。2、3分くらいして良い香りがしてきたら、ベーコンを加え約5分カリッとする程度まで炒める。コールラビとお好みでトウガラシを加え、5分程度火を通す
- パスタのお湯をよく切り、フライパンに加えて、和える。塩コショウで味を整えたら出来上がり。熱いうちにどうぞ。
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