コーンスープ

17/07/2013

Corn Soup

soup

棒棒鶏で鶏肉を茹でた後のゆで汁を使って下さい。じっくり煮込んだ鶏ガラスープ、、、とまではゆかないにしても、インスタントの素は不要です。

お好みでアスパラガスやトマト、ネギ、しいたけ、きぬさや、かに、えびなどを加えると、更にボリュームのあるスープになります。ご飯を入れても美味しいです。

Serves 6

  1. Boil the soup and add the corn, sake and salt. Cook for about 10 minutes.
  2. Blend them until they are smooth texture.
  3. Dissolve the potato starch and water in a small bowl. Stir into the soup to thicken.
  4. Bring to a simmer and slowly pour the beaten eggs. Adjust with the salt and divide the individual serving bowl. Drizzle with sesame oil if you like.

cook

6人分

  • 冷凍コーン: frozen corn—250g
  • (棒棒鶏で鶏肉を茹でた後の)チキンスープ: chicken soup stock—900ml
  • 塩: salt—小さじ1
  • 酒: sake—大さじ1
  • 片栗粉: potato starch—大さじ1
  • 水: water—大さじ2
  • 卵: eggs—2個
  • ごま油: roasted sesame oil—お好みで少々
  1. スープを煮立て、コーン、酒、塩、を加えて約10分ほど煮込む
  2. ブレンダーでお好みの滑らかさにし、水で溶いた片栗粉でとろみをつける
  3. 沸騰してから、溶いた卵をゆっくり流し入れ、塩で味を整える。器に盛り、お好みでごま油をふって下さい

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