コーンスープ
17/07/2013
Corn Soup
棒棒鶏で鶏肉を茹でた後のゆで汁を使って下さい。じっくり煮込んだ鶏ガラスープ、、、とまではゆかないにしても、インスタントの素は不要です。
お好みでアスパラガスやトマト、ネギ、しいたけ、きぬさや、かに、えびなどを加えると、更にボリュームのあるスープになります。ご飯を入れても美味しいです。
Serves 6
- 250g frozen corn
- 900ml chicken soup stock from cucumber and chicken with sesame dressing
- 1 tsp salt
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp potato starch
- 2 tbsp water
- 2 eggs
- roasted sesame oil
- Boil the soup and add the corn, sake and salt. Cook for about 10 minutes.
- Blend them until they are smooth texture.
- Dissolve the potato starch and water in a small bowl. Stir into the soup to thicken.
- Bring to a simmer and slowly pour the beaten eggs. Adjust with the salt and divide the individual serving bowl. Drizzle with sesame oil if you like.
6人分
- 冷凍コーン: frozen corn—250g
- (棒棒鶏で鶏肉を茹でた後の)チキンスープ: chicken soup stock—900ml
- 塩: salt—小さじ1
- 酒: sake—大さじ1
- 片栗粉: potato starch—大さじ1
- 水: water—大さじ2
- 卵: eggs—2個
- ごま油: roasted sesame oil—お好みで少々
- スープを煮立て、コーン、酒、塩、を加えて約10分ほど煮込む
- ブレンダーでお好みの滑らかさにし、水で溶いた片栗粉でとろみをつける
- 沸騰してから、溶いた卵をゆっくり流し入れ、塩で味を整える。器に盛り、お好みでごま油をふって下さい
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