エビチャーハン

23/08/2013

Egg & Prawn Fried Rice 

fried_rice
チャーハン、、、作ったことがない人はいない!?今更??なレシピですけど、卵を入れるタイミングなど、家庭それぞれ作り方が違っていて面白いですよね。冷蔵庫のお掃除も兼ねて、お肉や野菜、お漬け物など、お好きな具を加えてみて下さい。
炊きたてのご飯より、冷やご飯を温めてから使った方が、ご飯がパラリと美味しく仕上がります。

Serves 6

  • 900g (leftover) boiled rice
  • 200g prawns
  • 4 sprigs of spring onions, sliced
  • 2 eggs
  • 50g garden peas
  • 1 tsp soup stock powder
  • 1 tbsp vegetable, sunflower or corn oil
  • 1 tbsp roasted sesame oil
  • salt & ground black peppercorns
  1. Heat the wok over a medium heat. Add the oil and beaten egg to make scrambled egg. Set a side on a plate.
  2. Add the sesame oil in the same wok. Saute the spring onions and prawns. Warm up the rice in microwave.
  3. Stir into the rice. Season with soup stock powder and salt and pepper. Mix together the peas and serve immediately.

cook

6人分

  • ご飯(冷やご飯): (leftover) boiled rice—3合分
  • えび: prawns—200g
  • ねぎ: spring onions—4本
  • 卵: eggs—2個
  • グリーンピース: garden peas—50g
  • 中華スープの素: soup stock powder—小さじ1
  • サラダオイル: vegetable, sunflower or corn oil—大さじ1
  • ごま油: roasted sesame oil—大さじ1
  • 塩コショウ: salt & ground black peppercorns—少々
  1. 中華鍋を中火でよく温める。充分温まったら、サラダオイルを回して、溶いた卵を入れ、ヘラなどでかき回し、スクランブルエッグを作る。皿に取っておく
  2. ごま油を足し、ネギ、エビを炒める。冷やご飯を電子レンジで軽く温め直す
  3. ご飯、塩コショウ、スープの素を加え、グリーンピースも加える

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