タコとセロリのパスタ

26/03/2014

Pasta with Octopus & Celery

serve

久しぶりのレシピアップ。家族全員が大好きなパスタ。色もきれいだし、とにかく美味しい。タコがそんじょそこらで売っている訳ではないので、日本食材のお店に行かないといけなくって、しかも刺身用だったりするのですけど、コレが食べたくて、タコゲットに走ることもしばし。

Serves 2

  • 200g spaghetti or linguine
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 clove of garlic, sliced
  • 20g ginger, julienned
  • 2 stalks of celery, sliced diagonally
  • 200g boiled octopus, sliced diagonally
  • 1 tsp kelp powder
  • salt & ground black peppercorns
  • dried chilli
  1. Add the pasta and 1 tbsp salt to a large pan of boiling water. Start to cook for 12 minutes until al dente.
  2. 5 minutes after boiling the pasta, heat the oil and garlic in the frying pan over a low heat for about 2,3 minutes.
  3. Stir into celery and giner. Add the octopus and season with kelp powder and salt and pepper.
  4. Drain the pasta and stir into the frying pan. Season adjust with salt and pepper. Serve immediately.

cook

2人分

  • スパゲッティーもしくはリングイネなどのパスタ: spaghetti or linguine —200g
  • オリーブオイル: olive oil—大さじ2
  • ガーリック: garlic—1片
  • しょうが: ginger—20g
  • セロリ: celery—2本
  • ゆでタコ: boiled octopus—200g
  • 昆布茶(あれば): kelp powder—小さじ1
  • 塩コショウ: salt & ground black peppercorns—少々
  • トウガラシ: dried chilli—お好みで
  1. ガーリックはスライス、ショウガは千切りにする。セロリとゆでタコは斜めにスライスしておく
  2. 鍋にたっぷりのお湯を沸騰させ、塩(分量外)を大さじ1程度加える。パスタを茹で始める
  3. (パスタを茹で始めて約5分経ったら)フライパンを弱火にかけ、ガーリックを入れる。薄く色付いて香りが出て来たら、セロリとしょうがを加えて炒める
  4. タコを加え、昆布茶、塩コショウで味を整える。ゆで上がってお湯を良く切ったパスタを加えて和える。皿に盛り、好みでトウガラシを加えて出来上がり

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