ナスカツ
10/06/2014
Deep-fried Aubergine with Breadcrumbs
肉より美味しいトンカツ!!??
レシピも何もないんですけど。ちょっと思い付いて作ってみたら、本当に美味しくって、その日のメインのおかずだった鯖の塩焼きそっちのけ . . .どうってことない、厚めに切ったナスをパン粉付けて揚げたもの。外サクサクで中はとろ〜り。トンカツソースをかけて、アツアツをどうぞ。
Serves 4
- 2 aubergine
- plain flour
- 1 egg, beaten
- breadcrumbs
- vegetable, sunflower or corn oil for deep-fry
- semi sweet sauce as option
- Peel the aubergines and cut into 1.5cm thickness and soak in cold water. Drain and pat with a kitchen pepper.
- Flour and coat with the egg. Flour with breadcrumbs.
- Heat the 1cm deep oil in the frying pan over a medium low heat.
- Deep fry the aubergines for about 2,3 minutes and turn them over. Cook another 2,3 minutes or until they are golden brown.
- Drain any extra oil with kitchen pepper then serve immediately with semi sweet sauce.
4人分
- ナス: aubergine—2個
- 薄力粉: plain flour—適宜
- 卵: egg—1個
- パン粉: breadcrumbs—適宜
- サラダオイル: vegetable, sunflower or corn oil—揚げ油として適宜
- トンカツソース: semi sweet sauce—お好みで
- ナスは皮を全て剥き、1.5cm程度の厚みに輪切りにする(縦に大きく切っても構わない)
- アク抜きのため、一旦水にさらした後、水気をキッチンペーパーなどでよく拭き取り、薄力粉、溶き卵、パン粉の順につける
- フライパンにオイルを深さ1cm程度入れ、弱めに中火にかける。中温くらいに温まったら、ナスをそっと入れ、途中ひっくり返して、こんがりとキツネ色になったら出来上がり。油をよく切って、お好みのソースをかけてどうぞ。
Copyright © 2009~ mizue20. All rights reserved. 無断複写・転用を固く禁ず
↓Pleased click the button. I’m participated in the ranking about cooking recipes. Many thanks. クリックしていただけると嬉しいです。どうもありがとう