ナスカツ

10/06/2014

Deep-fried Aubergine with Breadcrumbs

aubergine

肉より美味しいトンカツ!!??
レシピも何もないんですけど。ちょっと思い付いて作ってみたら、本当に美味しくって、その日のメインのおかずだった鯖の塩焼きそっちのけ . . .どうってことない、厚めに切ったナスをパン粉付けて揚げたもの。外サクサクで中はとろ〜り。トンカツソースをかけて、アツアツをどうぞ。

Serves 4

  • 2 aubergine
  • plain flour
  • 1 egg, beaten
  • breadcrumbs
  • vegetable, sunflower or corn oil for deep-fry
  • semi sweet sauce as option
  1. Peel the aubergines and cut into 1.5cm thickness and soak in cold water. Drain and pat with a kitchen pepper.
  2. Flour and coat with the egg. Flour with breadcrumbs.
  3. Heat the 1cm deep oil in the frying pan over a medium low heat.
  4. Deep fry the aubergines for about 2,3 minutes and turn them over. Cook another 2,3 minutes or until they are golden brown.
  5. Drain any extra oil with kitchen pepper then serve immediately with semi sweet sauce.

4人分

  • ナス: aubergine—2個
  • 薄力粉: plain flour—適宜
  • 卵: egg—1個
  • パン粉: breadcrumbs—適宜
  • サラダオイル: vegetable, sunflower or corn oil—揚げ油として適宜
  • トンカツソース: semi sweet sauce—お好みで
  1. ナスは皮を全て剥き、1.5cm程度の厚みに輪切りにする(縦に大きく切っても構わない)
  2. アク抜きのため、一旦水にさらした後、水気をキッチンペーパーなどでよく拭き取り、薄力粉、溶き卵、パン粉の順につける
  3. フライパンにオイルを深さ1cm程度入れ、弱めに中火にかける。中温くらいに温まったら、ナスをそっと入れ、途中ひっくり返して、こんがりとキツネ色になったら出来上がり。油をよく切って、お好みのソースをかけてどうぞ。

Copyright © 2009~ mizue20. All rights reserved. 無断複写・転用を固く禁ず
↓Pleased click the button. I’m participated in the ranking about cooking recipes. Many thanks. クリックしていただけると嬉しいです。どうもありがとう
にほんブログ村 料理ブログ 料理レシピ集へ

コメントを残す

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Google+ フォト

Google+ アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

%s と連携中

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。