プルーンとオレンジ、くるみのデザート
12/07/2014
Prune, Orange and Walnut
敵の様に過去のレシピをアップ。なかなか追いついていません。懐かしみながら、あぁコレ美味しかったんだよなぁ〜、と自分で(笑)。
モロッコ料理を教室で作った時の口直し。ケーキじゃ重いし、と言う時に最適です。モロッコはプルーンの国。ご飯にあれこれ入っているのは、ちょっと勘弁して〜、と思いますが、デザートには嬉しいです。
Serves 4~6
- 250g pitted prunes
- 50g walnuts
- 2 oranges
- 3 tbsp demerara sugar
- ground cinnamon
- Make slits with a sharp knife and put the walnut in the each prune.
- Peel a orange with a lemon zester and squeeze the juice.
- Leave the orange peel for the topping. Heat the rest of peel, juice, sugar and the prune in a pan over a low heat. Cook for about 15 minutes and leave them cool.
- Sprinkle with the reserving peel and cinnamon.
4~6人分
- 種無しプルーン : pitted prunes—250g
- くるみ: walnuts—50g
- オレンジ: orange—2個
- デメララシュガー: demerara sugar—大さじ3
- シナモン: ground cinnamon—少々
- プルーンの種の入っていた部分にくるみを入れる。包丁で切り込みを入れても良い
- オレンジの皮を削り、汁は絞っておく
- オレンジの汁と皮(飾り用に少々取っておく)、砂糖を入れ、弱火で15分ほど静かに煮て、そのまま冷ます。上に飾りの皮とシナモンをふって出来上がり
Copyright © 2009~ mizue20. All rights reserved. 無断複写・転用を固く禁ず
↓Pleased click the button. I’m participated in the ranking about cooking recipes. Many thanks. クリックしていただけると嬉しいです。どうもありがとう