ハーブとスパイスの効いたチキンカツ

05/10/2014

Deep-fried Marinated Chicken Breast  with Breadcrumbs

多分、、皆があまり好きでない胸肉。美味しくマリネして衣をつければ、サクサクで中がとってもジューシーな肉になります。家族皆のお気に入り。ウチの7歳児はコレを2枚食べます、そして翌朝には必ず「昨日のアレは〜?」と。ぜひぜひお試しあれ。

漬け込む時に炭酸水を加えるとお肉が柔らかくなります。ない場合は水100mlに小さじ1/2程度の重曹を加えて下さい。

<4人分 / Serves 4>

  • 鶏胸肉—4枚(500g) / 4 fillets of chicken breast (500g)
  • ガーリック—1片 / 1 clove of garlic
  • 塩—小さじ1.5 / 1.5 tsp salt
  • 砂糖—小さじ1 / 1 tsp salt
  • オールスパイス—小さじ1/2 / 1/2 tsp allspice
  • パプリカ—小さじ1/2 / 1/2 tsp paprica
  • ドライタイム—小さじ1 / 1 tsp dried thyme
  • 黒こしょう—小さじ1/2 / 1/2 tsp ground black pepper
  • 炭酸水(甘さのないもの)—100ml / 100ml sparkling water
  • 卵—1個(Mサイズ) / 1 medium egg
  • 水—大さじ1 / 1 tbsp water
  • 薄力粉—大さじ4 / 4 tbsp plain flour
  • パン粉—100g / 100g breadcrumbs
  • サラダオイル—揚げ油として適宜 / vegetable or sunflower oil for deep-frying
  1. 火を通りやすく、また味が染み込みやすいように、鶏胸肉にフォークで穴を空ける。ガーリックをすり下ろす
  2. ボールなどに鶏肉を入れ、すり下ろしたガーリック、塩、砂糖、オールスパイス、パプリカ、タイム、ブラックペッパーを加え、炭酸水も注ぐ。手でよく揉み込んだ後、冷蔵庫に入れて、数時間から一晩マリネする。
  3. ざるに揚げ、キッチンペーパーなどで水分を拭き取る
  4. 小さなボールに卵を溶いて、水—大さじ1を加えて混ぜておく。鶏肉に薄力粉をまぶし、溶き卵、パン粉の順につける
  5. サラダオイルを中温で熱し、衣を付けた鶏肉を中火で約1分揚げる。火を弱め、4~5分、ひっくり返して更に3分程度火が通ってキツネ色になるまで揚げる。油をよく切ってサラダなどと共にどうぞ
  1. Pierce the chicken with the folk. Grate the garlic.
  2. Put the chicken in a bowl. Add the grated garlic, salt, sugar, allspice, paprica, thyme and blackpepper. Pour the sparkling wine ant massage the meat. Marinate in the fridge for a few hours for overnight.
  3. Beat the egg and stir in 1 tbsp water. Mix well. Remove any moisture with the kitchen pepper and flour with the chicken. Pat and the kitchen pepper and coat the egg and breadcrumbs.
  4. Heat the oil in the pan over a medium heat and deep-fry the chicken for a minute. Turn down to the low heat and cook for another 3 minutes or until they are cooked.
  5. Drain them and Serve hot with your favourite salad.

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