鯖の燻製とがりの裏巻き

28/02/2015

売っている鯖の燻製を切って、ガリとともに巻いただけ。しょうがと鯖はやっぱり相性抜群。

kitchen 34

Inside-out Roll with Smoked Mackerel and Pickled Ginger


加熱してあり、そのままでも食べられる鯖の燻製。マスタードが入ったものなど、種類もあるが、好みで選んで下さい。鯖としょうがの相性がさっぱりと良い組み合わせ。色を鮮やかにするために、とびこを使いましたが、ごまでも構いません

Serves5

  • 500g sushi rice
  • 2.5 sheets of nori seaweed
  • 50g Capelin roe (masago)
  • 2~3 leves of round lettuce, cut into 2cm stripes
  • pickled ginger, drained
  • 2~3 smoked mackerel, cut into 1cm stripes

<Roll sushi>

  1. Place the cling film on the sushi mattress. Roll under the mattress to fix.
  2. Place the halved nori rough side up on the sushi mattress. Moist your hands with vinegar and water in a small bowl and make a 100g rice ball.
  3. Hold the rice ball with your right hand, divide into 3 onto the nori pushing slightly with your left hand.
  4. Spread but not squash the rice evenly except beyond 1cm from the far edge. Moist your finger with vinegar and water bowl, if you need. Sprinkle with the Capelin roe (masago).
  5. Hold the upper edge of nori and turn upside down.
  6. Place the lettuce, ginger…

元の投稿を表示 さらに128語

コメントを残す

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Google+ フォト

Google+ アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

%s と連携中

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。