キャベツとポーチドエッグの丼

21/03/2017

ポーチドエッグが出来たら、こんなのはいかが?お財布にも胃にも優しいかな。

kitchen 34

Cabbage & Poached Egg Bowl

キャベツで丼だなんて、給料日前の主婦や学生さんに喜ばれそう。バカにすること勿れ、ウマイです。トロリ黄身を絡めながら濃い味のキャベツをご飯と共に . . .味付けはそのまま食べると濃いくらいで、ちょうどいいかな、と思います。

ポーチドエッグはお酢を入れたお湯で作る、箸などでクルクルと対流を作ってから卵をそっと入れるとうまく出来ます。はじめての場合は1個ずつ作るとよいでしょう。

ジャーニー「ごくウマ3選」で紹介されました。

Serves 2

  • 1 pointed cabbage, julienned
  • 2 tsp roasted sesame oil
  • 2 tsp freshly squeezed ginger juice
  • 2 tbsp soy sauce
  • 2 tbsp mayonnaise
  • 2 organic eggs, crack in a small bowl
  • 2 tbsp white vinegar
  • Japanese pepper
  • 2 portions of boiled rice
  1. Poach the eggs in a pan of simmering water with vinegar for about 3~4 minutes or until the egg whites are opaque. Remove with a slotted spoon and drain on kitchen towel.
  2. Heat the oil in a frying pan over a medium heat saute the cabbage. Season with ginger juice, soy sauce and mayonnaise.
  3. Serve the rice in the each bowl and lay the cabbage then top each egg in the centre. Sprinkle with Japanese pepper if you want.

2人分

  • ポインテッドキャベツ: pointed cabbage—1個
  • ごま油: roasted sesame oil—小さじ2
  • しょうが汁: freshly squeezed ginger juice—小さじ2
  • しょうゆ: soy sauce—大さじ2
  • マヨネーズ:…

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