プリンパフェ
08/10/2018
材料に卵黄1個となっていますが、コレ2個でも3個でも大丈夫。その分カロリーは多くなりますが、トローリとした上等なプリンが出来ます。
Custard Pudding Parfait
どうってことないそこらへんのスーパーで買える材料で作っているのに、なぜコレ(日本人の求める『プリン』)がないのでしょう!!??いつも冷蔵庫にあるような材料で、美味しいカスタードプリンが出来るんですけどね。蒸し器ででも出来ますが、オーブンに湯をはって焼くと失敗が少ないようです。なるべく無駄が少ないように全卵と卵黄1個を使いました。
お好みのアイスクリームや果物を使ってアレンジして下さいね。パフェにしなくてももちろん美味しいです。
Serves 6
<for caramel sauce>
- 100g granulated sugar
- 60ml water
<for custard pudding>
- 3 medium eggs
- 1 egg yolk
- 400 ml milk
- 100 ml double cream
- 100g granulated sugar
- 1/4 tsp vanilla extract
- un-salted butter, greasing for moulds
- 200g strawberries**, roughly chopped
- 6 sponge fingers. broken with fingers roughly
- ice cream
- 100ml double cream
- 1 tbsp granulated sugar
*Preheat the oven to160°C, gas mark2.
**Tinned fruits or other fruits can be used.
- Grease the butter on the each mould.
- Heat the granulated sugar and water in a small pan over a low heat for about 15 minutes until caramelises. Remove from the heat and divide into each mould.
- In a bowl mix well eggs, egg yolk and milk.
- Heat the milk and cream until just before boiling in a milk pan. Add the vanilla extract.
- Pour the warm milk little by little into the egg…
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