タラとジャガイモのカナッペ

29/12/2012

 Smoked Cod & Potato Canape

cod
燻製の鱈とジャガイモを混ぜただけのお手軽ペースト。
海藻のもの、チョウザメじゃないものが、スーパーなどで何種類か売られていますが、偽キャビア、少しのせるとおもてなしに最適になりますね。もちろん御予算のある方はホンモノでどうぞ。

Serves 6 canapes

  • 150g smoked cod
  • 1 large (300g) king edward or maris piper potato, peeled and cut into chunks
  • chives, finely chopped
  • 1~2 tbsp mayonnaise
  • salt & ground black peppercorns
  • 1 tsp freshly squeezed lemon
  • 6 slices of crisp bread
  • 3 slices of lemon, halved
  • lump fish caviar
  1. Heat the cod covered with cling film in a microwave for about 1 minutes and 30sec or until cooked.
  2. Boil the potato in salted hot boiling water for about 15 minutes or until cooked. Drain it and put it back in the pan over a low heat. Heat a few minutes to evaporate any excess moisture.
  3. Mush together the potato and cod with a folk and season with lemon juice, salt & ground black peppercorns, mayonnaise and chives.
  4. Spread the potato paste on each crisp bread and decorate the lemon slice and caviar.

cook

6枚分

  • 燻製の鱈: smoked cod—150g
  • じゃがいも大(ベークドポテト用): large king edward or maris piper potato—1個(300g)
  • チャイブ: chives—適宜
  • マヨネーズ: mayonnaise—大さじ1〜2
  • 塩コショウ: salt & ground black peppercorns—少々
  • レモン汁: freshly squeezed lemon—小さじ1
  • クリスプブレッド: crisp bread—6枚
  • レモンのスライス: lemon—3切れ
  • (ダンゴウオの)キャビア: lump fish caviar—少々
  1. 耐熱皿にタラを置き、ラップをして電子レンジで約1分半加熱する
  2. ジャガイモは一口大に切り、塩を入れた水で茹でる。沸騰してから約15分、柔らかくなるまで茹でる
  3. 水気を切り、再度鍋に移して粉ふきいもを作る
  4. ボールにジャガイモとタラを潰して混ぜ合わせ、レモン汁と塩コショウ、マヨネーズで調味、刻んだチャイブも合わせる。クリスプブレッドの上にのせ、レモンの半切り、キャビアも飾って出来上がり

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