タラとジャガイモのカナッペ
29/12/2012
Smoked Cod & Potato Canape
燻製の鱈とジャガイモを混ぜただけのお手軽ペースト。
海藻のもの、チョウザメじゃないものが、スーパーなどで何種類か売られていますが、偽キャビア、少しのせるとおもてなしに最適になりますね。もちろん御予算のある方はホンモノでどうぞ。
Serves 6 canapes
- 150g smoked cod
- 1 large (300g) king edward or maris piper potato, peeled and cut into chunks
- chives, finely chopped
- 1~2 tbsp mayonnaise
- salt & ground black peppercorns
- 1 tsp freshly squeezed lemon
- 6 slices of crisp bread
- 3 slices of lemon, halved
- lump fish caviar
- Heat the cod covered with cling film in a microwave for about 1 minutes and 30sec or until cooked.
- Boil the potato in salted hot boiling water for about 15 minutes or until cooked. Drain it and put it back in the pan over a low heat. Heat a few minutes to evaporate any excess moisture.
- Mush together the potato and cod with a folk and season with lemon juice, salt & ground black peppercorns, mayonnaise and chives.
- Spread the potato paste on each crisp bread and decorate the lemon slice and caviar.
6枚分
- 燻製の鱈: smoked cod—150g
- じゃがいも大(ベークドポテト用): large king edward or maris piper potato—1個(300g)
- チャイブ: chives—適宜
- マヨネーズ: mayonnaise—大さじ1〜2
- 塩コショウ: salt & ground black peppercorns—少々
- レモン汁: freshly squeezed lemon—小さじ1
- クリスプブレッド: crisp bread—6枚
- レモンのスライス: lemon—3切れ
- (ダンゴウオの)キャビア: lump fish caviar—少々
- 耐熱皿にタラを置き、ラップをして電子レンジで約1分半加熱する
- ジャガイモは一口大に切り、塩を入れた水で茹でる。沸騰してから約15分、柔らかくなるまで茹でる
- 水気を切り、再度鍋に移して粉ふきいもを作る
- ボールにジャガイモとタラを潰して混ぜ合わせ、レモン汁と塩コショウ、マヨネーズで調味、刻んだチャイブも合わせる。クリスプブレッドの上にのせ、レモンの半切り、キャビアも飾って出来上がり
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