たこやき風カリフラワー

12/01/2015

Takoyaki Cauliflower

takoyaki_cauliflower

ずーっと昔のレシピ焼き直しですが、思い立ったらやっぱり皆大好きな味でした。カリフラワーにマヨネーズとソースを塗り、オーブンへ入れたらおしまい。更にたこ焼き風を増すために紅生姜やねぎを加えても美味しいです。
Coat the mayo and sauce on the cauliflower then put them in the oven. That’s it!

4人分 / Serves 4

  • カリフラワー(大): 1200g / 1200g (large) cauliflower
  • マヨネーズ: 大さじ4 / 4 tbsp mayonnaise
  • たこ焼きソース: 大さじ4 / 4 tbsp takoyaki sauce (Available at Japanese groceries)
  • 削り鰹: 適宜 / dried bonito flakes (Available at Japanese groceries)
  • 青のり: 適宜 / dried seaweed flakes (Available at Japanese groceries)
    *オーブンを200度に温めておく/ *Preheat the oven to 200℃
  1. カリフラワーは小房に分け、耐熱皿など4つに分ける
  2.  マヨネーズとたこ焼きソースをそれぞれに塗り、200度に温めたオーブンで約20分焼く
  3. 削り鰹と青のりを振って出来上がり
  1. Cut the cauliflower into florets.
  2. Divide them into an individual oven proof plate and coat the mayonnaise and sauce over the cauliflower.
  3. Roast the cauliflower in the preheated oven for about 20 minutes or until they are cooked.
  4. Sprinkle with the dried bonito flakes and dried seaweed flakes. Serve immediately.

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2 Responses to “たこやき風カリフラワー”

  1. yukialice Says:

    今晩作りました。
    予想以上に美味しかったです!

  2. mizue Says:

    わー、ありがとうございます。カリフラワーって味も癖もないから、何にでも変身してくれて嬉しい野菜ですね。


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