寿司(裏巻き)
02/03/2015
お寿司シリーズの最後はこれ、別名ドラゴンロール。上にのっかったアボカドが美し〜い。練習すればできるようになるからね。
Sushi Roll (inside out)
基本的な材料とシャリの切り方などについては「細巻き」を参照にして下さい。
更に華やか、豪華に見える裏巻きですが、巻き簾にラップを敷いておくのと上にのせる具が手間なくらいで、特に難しい訳ではないと思います
切り分けるまでラップをしたままで良いので、アボカドも色が変わりにくく、乾燥しにくい。白や黒のごまを振るだけでも変化が出ます。上にのせる具はサーモン(写真奥)でも良いでしょう
See the detail of how to make Sushi Roll (Hosomaki), especially 1~6).
- Place the cling film on the sushi mattress. Roll under the mattress to fix.
- Place the halved nori rough side up on the sushi mattress. Moistened with vinegar in a small bowl and make a 100g rice ball.
- Hold the rice ball with your right hand, divide into 3 onto the nori pushing slightly with your left hand.
- Spread but not squash the rice evenly except beyond 1cm from the far edge. Moistened your finger with vinegar, if you need.
- Sprinkle with sesame seeds to make sesame roll.
- Hold the upper edge of nori and turn upside down.
- Place your favorite ingredients in the middle, slightly on your side, of the rice. Arrange the edge of the rice and bamboo mattress on the same line.
- Raise the edge of all including the bamboo…
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