寿司(裏巻き)

02/03/2015

お寿司シリーズの最後はこれ、別名ドラゴンロール。上にのっかったアボカドが美し〜い。練習すればできるようになるからね。

kitchen 34

Sushi Roll (inside out)

基本的な材料とシャリの切り方などについては「細巻き」を参照にして下さい。

更に華やか、豪華に見える裏巻きですが、巻き簾にラップを敷いておくのと上にのせる具が手間なくらいで、特に難しい訳ではないと思います
切り分けるまでラップをしたままで良いので、アボカドも色が変わりにくく、乾燥しにくい。白や黒のごまを振るだけでも変化が出ます。上にのせる具はサーモン(写真奥)でも良いでしょう

See the detail of how to make Sushi Roll (Hosomaki), especially 1~6).

  1. Place the cling film on the sushi mattress. Roll under the mattress to fix.
  2. Place the halved nori rough side up on the sushi mattress. Moistened with vinegar in a small bowl and make a 100g rice ball.
  3. Hold the rice ball with your right hand, divide into 3 onto the nori pushing slightly with your left hand.
  4. Spread but not squash the rice evenly except beyond 1cm from the far edge. Moistened your finger with vinegar, if you need.
  5. Sprinkle with sesame seeds to make sesame roll.
  6. Hold the upper edge of nori and turn upside down.
  7. Place your favorite ingredients in the middle, slightly on your side, of the rice. Arrange the edge of the rice and bamboo mattress on the same line.
  8. Raise the edge of all including the bamboo…

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